تا چند سال پیش فکر کردن به اینکه میشود سفر رفت بدون اینکه پول زیادی خرج کرد شوخیای بیش نبود. اما کوچ سرفینگ (Couchsurfing) که آمد مشکل خیلیها و به خصوص آنهایی که مدام در حال سفر بودند برای سفر ارزان حل شد و رفتن به کشورهای گران قیمت دیگر تنها یک آرزو نبود، چراکه یکی از شعارهای کوچ سرفینگ این بود: شما دوستان زیادی در سراسر دنیا دارید که از وجودشان بیخبرید، کافی است آنها را پیدا کنید.
چرا کوچ سرفینگ؟
سال ۲۰۰۴ بود که وبسایت کوچ سرفینگ که اپلیکیشن آن نیز حالا فعال شده، برای آشنا کردن گردشگران و میزبانان آنها در کشورهای مختلف شروع به فعالیت کرد. و به سرعت به وب سایت محبوبی تبدیل شد. وبسایتی که این امکان را فراهم میکرد که گردشگران نه در هتل که در خانه میزبانی مهربان برای چند روز بمانند، بدون اینکه پولی بابتش بدهند.
کوچ سرفینگ جدا از این مزیت بزرگ این امکان را فراهم میکرد که با آدمهایی آشنا شوید که دوستی با آنها با تمام شدن سفر تمام نمیشود. یعنی اینطور بهتان بگوییم که کوچ سرفینگ سرویسی است که کمک میکند دوستیهای مجازی رنگ واقعیت به خود بگیرند. شما به کمک کوچ سرفینگ نه تنها محل اقامت رایگانی پیدا میکنید، بلکه با آدمهایی با فرهنگهای مختلف هم برای چند روز همنشین میشوید، میتوانید زبانتان را تقویت کنید و از تجربههای میزبانتان برای گشت و گذار در شهر استفاده کنید. مثلا اینکه غذای کدام رستوران بهتر است یا چطور سفرتان ارزانتر درمیآید.
از اینها گذشته اگر میزبانتان خیلی مهماننواز باشد که خودش معمولا دستتان را میگیرد و دیدنیهای شهر را که کمتر کسی از وجودشان باخبر است، نشانتان میدهد. یا با دوستانش آشنایتان میکند و با او میتوانید در برنامههای فرهنگی و هنری یا دورهمیها شرکت کنید. و چی از این بهتر؟ البته همه اینها به این معنی نیست که میزبان کارش را تعطیل میکند و ۲۴ ساعته در اختیار شماست یا همه خانهاش را در اختیارتان میگذارد. بنابر سیستم کوچ سرفینگ میزبان موظف نیست که تمام وقت و خانهاش را در اختیارتان قرار دهد. و تنها بابت محل اقامت از شما پولی دریافت نمیکند.
بیشتر بخوانید: بهترین اپلیکیشن برای مسافرت کدام است؟
چطور در کوچ سرفینگ عضو شوم؟
کار با کوچ سرفینگ مثل شبکههای اجتماعی دیگر است. ابتدا یک حساب کاربری در سایت یا اپلیکیشن couchsurfing باز میکنید. و در پروفایلتان مشخصات کامل و دقیق را وارد میکنید. دیگران با توجه به اطلاعات پروفایل با شما در ارتباطند و بهتان اعتماد میکنند. پس باید اطلاعات درست را در پروفایل نوشت.
نوشتن از علایقتان در پروفایل باعث میشود بین شما و کسی که میخواهد برای مثال میزبانتان باشد نکات مشترکی به وجود بیاید. در قسمت Photos میتوانید از فضای خانه و جایی که میخواهید در اختیار مهمانتان قرار دهید، عکس بگذارید. و صفحه بازخورد یا References هم مربوط به نظرات و تجربههای مهمانان قبلی از میزبان است. صفحهای که میتواند سفر امنی را برایتان رقم بزند. نظرات مثبت و منفی این صفحه قابل حذف نیستند. و یکی از راههای اصلی آشنایی با میزبان و اطمینان از اوست. برای اطمینان و گرفتن جزییات بیشتر هم میتوان با مهمانان قبلی که این بازخوردها را نوشتهاند ارتباط برقرار و از آنها درباره رفتار میزبان پرس و جو کرد. و همه این مراحل شامل میزبان هم میشود.
بعد از پر کردن این قسمت، در قسمت header میتوانید میزبانتان را پیدا کنید یا درباره مسافران دیگر که به شهر مورد نظر شما رفتهاند بخوانید. برای پیدا کردن میزبان هم به قسمت find hosts میروید و شهر مقصد را وارد میکنید. و در مرحله بعد میزبانان را میتوانید ببینید. ولی همه اینها به این معنی نیست خانهای که قرار است در آن بمانید فراهم شده. میزبان درخواستتان را بررسی و نتیجه را ایمیل میکند و بهتان میگوید که برای چند روز میتواند میزبانتان باشد.
کوچ سرفینگ با ایده خلاقانهاش در حال حاضر۱۲ میلیون عضو دارد. و ۲۰۰ هزار شهر در سراسر جهان را پوشش داده که ایران هم با ۶ هزار کاربر جزوی از آن است.
بیشتر بخوانید: تریپ ادوایزر؛ جهانیترین اپلیکیشن سفر
دسته:جهانگردیمهارتهای سفر
نظری ثبت نشده