سفر مسئولانه چیست؟

تاریخ انتشار : 12 اردیبهشت 1396 - تاریخ بروز رسانی : ۲۹ آبان ۱۴۰۰
سفر مسئولانه

چطور مسئولانه سفر کنیم؟ سفر مسئولانه چیست؟ ما انسان‌ها به دلایل متفاوت و برای اهداف مختلفی سفر می‌کنیم. ممکن است در سفرهایمان ناخواسته بر شیوه‌های زندگی انسانی و حیات گیاهی و جانوری مقصد آسیب بزنیم. اگر بخواهیم سفرمان چیزی بیشتر از گردش، خرید، عکاسی و ثبت چند خاطره باشد، کافی‌ است نکاتی را رعایت کنیم:

سفر مسئولانه و خرید کردن از محلی‌ها

بسیاری از افراد در سفر ناخودآگاه به سمت فروشگاه‌ها و رستوران‌های بزرگی می‌روند که آن‌ها را یاد خانه‌ خودشان می‌اندازد. اما آدم‌ها کیلومترها از خانه‌شان دور نمی‌شوند و سفر نمی‌کنند تا چیزهایی را تجربه کنند که در خانه خودشان هم می‌توانستند داشته باشند. ما سفر می‌کنیم تا چیزهای جدیدی را کشف کنیم. پس برای خرید سوغاتی به فروشگاه‌های محلی بروید و حمایتشان کنید. برای غذاخوردن هم مکان‌هایی را انتخاب کنید که مردم محلی در آنجا غذا می‌خورند. با این روش‌ها به اقتصاد محلی‌ها کمک خواهید کرد.

خرید از بازارهای محلی

سفر مسئولانه و احترام به آداب و عقاید

از آن افرادی نباشید که به عادات و عقاید مردم منطقه‌ای که به آن سفر می‌کنند بی‌اعتنا هستند و به رفتارها و عقایدشان نگاهی از بالا دارند. ممکن است رفتارهای ما تاثیری مخرب بر فرهنگ بومی یک منطقه داشته باشد. بنابراین قبل از سفر درباره فرهنگ، سنت‌ها، قوانین محلی‌ و همچنین نکات بهداشتی و امنیتی محلی که به آن سفر خواهید کرد، جست‌وجو کنید. سعی کنید به شیوه پوششی که در هر منطقه‌ای رایج است احترام بگذارید. طی سفر هم با محلی‌ها صحبت کنید، از آن‌ها درباره سنت‌هایشان بپرسید. آدم‌ها معمولا از اینکه درباره فرهنگشان صحبت کنند خوشحال می‌شوند

احترام به عقاید مردم محلی

سفر مسئولانه و کمرنگ‌ کردن ردپای اکولوژیک

به محیط زیست اهمیت بدهید. در کشورها و شهرهای توسعه‌یافته ضرورت تفکیک زباله و استفاده کمتر از پلاستیک احساس شده است، اما در کشورهای در حال توسعه و شهرهای کوچک‌تر مدیریت این زباله‌ها یک بحران است. سعی کنید تا جای ممکن مواد پلاستیکی یک‌بار مصرف با خودتان نبرید. در مقصد برای خرید ساک‌های پارچه‌ای همراه داشته باشید و به جای خرید چندباره بطری‌های پلاستیکی آب، بطری شخصی‌تان را همراه داشته باشید.

توجه به محیط زیست

بیشتر بخوانید: چطور در سفر مراقب زمین باشیم

سفر مسئولانه و حمایت از حیوانات

هیچ‌ یک از ما طرفدار حیوان‌آزاری نیستیم، اما واقعیت این است که گاهی ناخواسته در سفر به فرایند حیوان‌آزاری کمک می‌کنیم. اسب‌سواری کنار ساحل یا میدان‌های توریستی، فیل‌سواری و عکس گرفتن با ببرها در تایلند، تماشای نمایش دلفین‌ها در مراکز تفریحی همه مصداق آزار رساندن به حیوانات هستند و بسیاری از افراد از این جریان بی‌خبرند. بیشتر این حیوانات در شرایطی نامطلوب و زیر دست مربیانی ناشی نگه‌داری می‌شوند. مثلا کمتر کسی می‌داند که فیل‌ها در حالت عادی به آدم‌ها سواری نمی‌دهند و یک فیل برای اینکه به آدم‌ها سواری بدهد چه شرایط ناخوشایندی را از سر گذرانده. هیچ گردشگری حاضر نیست به قیمت تفریح و تجربه نزدیک‌شدن به حیوانات و عکس‌گرفتن یک موجود زنده آزار ببیند.

سفر مسئولانه و حمایت از حیوانات

سفر مسئولانه و اجازه‌ گرفتن برای عکاسی

تصور کنید یک روز عادی مشغول انجام کارهای روزمره‌تان هستید و یک نفر بدون اجازه مدام از شما یا وسایل اطرافتان عکس بگیرد. شاید یکی دوبار کوتاه بیایید و چیزی نگویید ولی بدون شک احساس خوبی نخواهید داشت. در سفر موقع عکس‌گرفتن از محلی‌ها یا محل زندگی‌شان اجازه بگیرید و اگر می‌توانید بعدا نسخه‌ای از عکس را برایشان بفرستید.

اجازه گرفتن برای عکاسی

سفر مسئولانه کار دشوار و عجیب‌وغریبی نیست. رعایت همین چند نکته ساده کمک می‌کند که بتوانید همزمان با اینکه به صنعت توریسم منطقه کمک می‌کنید، نسبت به خودتان هم احساس بهتری داشته باشید.

بیشتر بخوانید: ترفندهایی برای گردشگر شدن

دسته:مهارتهای سفر

مطالب مرتبط :

هزینه اضافه بار

هزینه اضافه بار: هر آنچه که باید در مورد میزان بار مجاز در سفر بدانید

10 دی 1403
بهترین مقصد سفرهای خارجی

بهترین مقاصد سفر خارجی برای ایرانیان

19 شهریور 1403

نظری ثبت نشده

ارسال پاسخ

نسخه وب اپلیکیشن اسنپ‌تریپ

برای مشاهده نسخه وب اپلیکیشن اسنپ‌تریپ کیوآر کد زیر را با موبایل خود اسکن کنید.

ثبت نام

با ثبت نام در اسنپ تریپ! علاوه بر استفاده از خدمات گوناگون، از پیشنهادات ویژه اعضا مطلع خواهید شد.

بازگشت

ثبت نام شما با موفقیت کامل شد