گاهی از سفرهای تکراری خسته میشویم و دلمان دیدنیهای تازه میخواهد. بندر کنگان یکی از آن جاهاییست که خیلیها آن را ندیدهاند؛ بندری با ساحل تمیز و آبهای آبی.با بلاگ اسنپتریپ همراه باشید تا با هم گشتی در بندر کنگان بزنیم.
بندر کنگان کجاست؟
کنگان یا آنطور که محلیها میگویند کنگون در استان بوشهر، کنار آبهای خلیجفارس قرار گرفته. مردم شهر گندم و جو میکارند و ماهیگیری میکنند و برخی هم در کارخانه سیمان مشغول به کارند.
اگر بخواهیم از تهران با ماشین برویم، بیشتر از ۱۴ ساعت در راه هستیم. راه ما از اتوبان قم شروع میشود، از کاشان، نجفآباد، یاسوج و کازرون میگذرد و به بوشهر میرسد. از اینجا ۲ ساعت و نیم تا مقصد فاصله داریم. در مسیرمان از اهرم، کاکی و ابدن میگذریم و وارد بندر میشویم.
میتوانیم با قطار به شیراز برویم، خودمان را به بوشهر برسانیم و سوار تاکسیهای کنگان شویم. از شیراز میتوانیم مسیر فیروزآباد را درپیش بگیریم که تا علسویه ۵ ساعت راه است.
میشود با هواپیما به عسلویه برویم و یک ساعت مسیر زمینی تا مقصد را با ماشین طی کنیم. تا بوشهر هم میشود با هواپیما رفت. منطقه پارس کنگان که ۱۰ کیلومتر با بندر فاصله دارد، یکی از بخشهای پالایشگاه پارس جنوبیست.
چرا اسمش کنگان است؟
این بندر بین چند خور قرار گرفته و نامش بهمعنی فرورفتگی خشکی در آب است. بعضیها باور دارند اسمش به کنگ و کنگدژ میرسد که شهر اسطورهای زرتشتیان بوده و در شعر فردوسی هم آمده. از دوره هخامنشی به این جا بندر کوگانا میگفتند.
قدیمترها و در قرنهای اول هجری این بندر از توابع سیراف بهحساب میآمده. اما بعد از دوره مغول و با شروع دوره صفوی، رونق گرفته.
چرا باید بندر کنگان را ببینیم؟
هیچ چیز بهاندازه ساحل ساکت، تمیز و باصفا، حال آدم را خوب نمیکند. این بندر یکی از قشنگترین و خلوتترین ساحلها را دارد. میشود ساعتها کنار دریا نشست و به صدای موجها گوش کرد.
آشنایی با مردم محلی و فرهنگ خاص این منطقه خالی از لطف نیست. ضمن اینکه میتوانیم در مرکز خریدهای شهر بگردیم و جنسهای خارجی مثل لباس، عینک، لوازم آرایشی و خردهریزههای دیگر بخریم. در این بندر هم به دیدنیهای بوشهر دسترسی خوبی داریم، هم به سیراف و عسلویه.
بهترین فصل سفر
پاییز و زمستان هوا معتدل است و جان میدهد برای سفر به جنوب. در تعطیلات نوروز هم هوا چندان گرم نشده و سفر به اینجا حسابی خوش میگذرد.
چه بخوریم؟
در سفر به بندر، غذایی لذیذتر از ماهی و میگو پیدا نمیکنیم، البته انتخاب چندان زیادی هم نداریم، چون در شهرهای جنوبی مرغ و گوشت کم پیدا میشود.
اگر شانس بیاوریم و مهمان محلیها شویم، میتوانیم مجبوس بخوریم که برنج و ماهی است؛ یا ودام که از ماهی آبپز درست میشود. سور یا طریح را با ماهی ساردین درست میکنند. ماهی برشنده و قلیه ماهی هم از غذاهای محلی این منطقه است.
چه سوغاتی بخریم؟
ماهی، میگو و خرچنگ تازه را میشود مدتی در یخ نگهداری کرد و با خود برد. میتوانیم سری هم به خیابان وحدت بزنیم که پر است از پاساژ و فروشگاههایی مثل پاساژ صفا، پاسا صداقت و پاساژ حاجی بخشو. در بلوار اصلی هم میتوانیم در مجتمع تجاری امین و مروارید خلیجفارس گردش و خرید کنیم. با خواندن بلاگ زیر درباره سوغاتیهای معروف بوشهر اطلاعات بیشتری کسب میکنید.
جاذبههای نزدیک
سیراف: با رانندگی نیم ساعته به سیراف میرسیم. اینجا، دیدنیهای تاریخی زیادی دارد، مثل گورستان تاریخی.
گورستان صخرهای دره لیر: بیدلیل نیست که اسمش را گور تمدنها هم گذاشتهاند. مردم از هر دینی، کنار هم در این گورستان به خاک سپرده شدهاند. قدمت آن به زمانی برمیگردد که بازرگانی در سیراف پررونق بود و افراد زیادی از شهرها و کشورهای مختلف در آن رفتوآمد داشتند.
قلعه نصوری: قلعه شیخ یا قلعه نصوری از آثار تاریخی دوره قاجار است. دژ را نزدیک پارک ساحلی نصوری پیدا میکنیم. این دژ را با سنگهای بزرگ ساختهاند. در بزرگ چوبی زیبایی دارد و ورودیاش رو به دریاست. گچبریهای زیبای دژ، یکی از جذابیتهای آن است. همینطور بادگیرهای بنا که بهسبک دوره قاجار است. بعد از دیدن دژ میتوانیم در پارک ساحلی نصوری استراحت کنیم.
خلیج نایبند: این خلیج، اولین پارک ملی دریایی ایران است. اصلا فکر نکنید جنگل حرا فقط در قشم پیدا میشود. در نایبند هم جنگلهای حرا دیدنی هستند. درختانی که با مد دریا زیر آب میروند و با پایین رفتن آب، تازه میبینیم چه بلند و قشنگند. نایبند، دماغه باشکوهی هم دارد و منظرهای که تا مدتها یادمان میماند.
منطقه حفاظتشده خیلی تماشاییست. اگر اهل غواصی یا عکاسی باشیم، صحنههای رویایی زیادی پیش روی ماست. از کنگان تا نایبند حدود ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه فاصلهست.
عسلویه: با یک ساعت رانندگی از کنگان به عسلویه میرسیم. عسلویه، گذشته از لولههای نفتیاش جاهای دیدنی هم دارد.
پارک ساحلی نخل تقی: در شهرهای ساحلی که باشیم، دلمان مدام بیقرار دیدن موجهاست. در عسلویه میتوانیم به پارک ساحلی نخل تقی برویم و حسابی خستگی در کنیم.
اسکله عسلویه: در فاصله ۷ دقیقهای نخل تقی، به اسکله عسلویه میرسیم. شور و حال اسکله، همه خستگی سفر را با خودش میبرد.
کجا اقامت کنیم؟
نزدیکترین جایی که میشود هتل رزرو کنیم، عسلویه است. قیمت هتلهای عسلویه از ۹۰۰ هزار تا ۲ میلیون تومان است. اگر مسیرمان از بوشهر میگذرد، میتوانیم رزرو هتلهای بوشهر را مدنظر داشته باشیم. قیمت رزرو آنها از ۱,۵۲۰,۰۰۰ تومان شروع میشود.
این قیمتها مربوط به بهمن ۱۴۰۱ هستند.
دسته:جاذبه
۴ نظر
کنگان خودش هتل داره
بله داره هم هتل و هم مسافرخانه
داخل خیابان معلم فرعی اول
خیابان ساحلی بعد از خیابان وحدت
بنک . هتل ماهان
خیر متاسفانه فاقد محل اقامتی هستش
سلام
بر خلاف اظهار نویسنده، بوشهر گوشت و مرغ به فراوانی تولید می شه و همچنین غذا فروشی بیرون بر و رستوران هم در شهرها و برخی از روستاها وجود دارد.
قیمت های مناسبی هم دارند.