پتها یا حیوانات خانگی به قدری به صاحب خود وابسته میشوند که نه خودشان طاقت دوری دارند، نه صاحبشان میتواند بیش از یکی دو روز آنها را تنها بگذارد. یکی از راهها، تحویل حیوان خانگی خود به پانسیونهای نگهداری از حیوانات است اما اگر نیاز داشته باشیم که آنها را با خود حمل کنیم چه؟ در سفرهای داخلی و خارجی با وسایل حملونقل عمومی چه شرایطی برای حمل حیوان خانگی وجود دارد؟ در این مقاله میتوانید تمام اطلاعات لازم را به دست بیاورید و حیوان خانگی خود را در امنیت کامل حمل کنید.
حمل حیوان خانگی با هواپیما (هزینه و شرایط)
شما میتوانید در پرواز با هواپیما، حیوان خود را هم به همراه داشته باشید اما نه در کابین و صندلی کناری خود! ورود حیوانات در کابینهای هواپیماهای ایرانی ممنوع است اما راههای دیگری برای حمل حیوان خانگی وجود دارد. شرکتهای هواپیمایی مختلف هر کدام قوانین متفاوتی برای حمل حیوان خانگی دارند.
پیشنهاد ما این است که پیش از هر اقدامی با شرکت هواپیمایی موردنظر تماسی برقرار و از جزئیات این کار سوال کنید تا در فرودگاه با مشکل خاصی مواجه نشوید. در حالت کلی دو راه برای حمل حیوانات خانگی با هواپیما وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
- پایانههای مسافربری یا همراه: به این صورت که برای حیوان خانگی خود بلیط تهیه میکنید. برای جابهجایی هم در پایانه مسافربری آن را تحویل داده و در مقصد هنگام دریافت بار، تحویل میگیرید.
- پایانههای باربری یا کارگو و فریت: روش قبل برای تمام ایرلاینها قابل اجرا نیست. در صورتی که به هر مشکلی برخوردید، میتوانید از روش دوم اقدام کند. چه خودتان مسافر باشید یا نه، حیوان شما وحشی باشد یا اهلی یا در صورتی که وزن بالای ۵ کیلوگرم داشته باشد میتوانید حمل حیوان خانگی را از طریق پایانه باربری یا ترمینالهای کارگو انجام دهید. در این ترمینالها حیوان را در پایانه باربری تحویل گرفته و در ترمینال مقصد، به شخصی که نام او در برگه بارنامه معرفی شده، تحویل میدهند. خیالتان از بابت جای حیوانتان هم راحت باشد. حیوانات در زیر کابین مسافربری جای میگیرند و دمای محیط، مناسب برای حیوانات تنظیم میشود.
مدارک لازم برای حمل حیوانات خانگی با هواپیما
همانطور که یک انسان برای پروازهای داخلی و خارجی نیاز به ارائه مدارک دارد، برای حمل حیوان خانگی هم باید مدارک آن را جمعآوری و ارائه کنید. این مدارک در پروازهای خارجی بیشتر هستند؛ پس به تفیک پروازهای داخلی و خارجی این مدارک را نام میبریم.
نکته: باز هم توصیه میکنیم با توجه به متغیر بودن قوانین در ایرلاینهای مختلف، برای مواجه نشدن با مشکل خاصی جزئیات مدارک موردنیاز را از شرکت هواپیمایی مورد نظر پرسوجو کنید.
پروازهای داخلی
- شناسنامه یا گذرنامه
- اصل رسید پرداخت هزینه حمل حیوان
- مدارک واکسیناسیون
- تکمیل فرم درخواست حمل حیوان (موجود زنده)
پروازهای خارجی
- شناسنامه یا گذرنامه
- اصل گواهی معتبر بهداشتی بینالمللی که از دامپزشکی دولتی کشور مبدا (یا مقصد) صادر میشود و تائید کتبی قرنطینه دامپزشکی فرودگاه
- شماره میکروچیپ و صفحات واکسیناسیون (چندگانه، هاری) و انگل تراپی
- گواهی تست خون یا تیتر هاری (گواهی تیتر هاری باید تاریخ میلادی داشته باشد)
- تکمیل فرم درخواست حمل حیوان (موجود زنده)
هزینه حمل حیوانات با هواپیما چقدر است؟
هزینه حمل حیوان خانگی در روشهایی که در ابتدا بیان کردیم متفاوت است. در روش همراه این هزینه بهصورت اضافهبار محاسبه میشود و فرمول خاص خودش را هم دارد. فقط توجه کنید که این مقدار اضافه بار با مقدار مجاز اضافه بار همراه هر مسافر متفاوت است. یعنی اگر شما هیچ باری همراه خود نداشته باشد، باز هم باید این هزینه را بهعنوان کرایه حمل موجود زنده یا AVIH بپردازید. نحوه محسابه اضافه بار هم بهصورت زیر است.
- پرندگان خانگی: وزن پرنده به همراه قفس ۴
- حیوانات اهلی خانگی: وزن حیوان به همراه قفس ۲
بیشتر بخوانید: هزینه حمل حیوانات با هواپیما
نکته مهم:
- این نحوه محسابه در اکثر شرکتهای هوایی صدق میکند اما با توجه به متغیر بودن قوانین در برخی از آنها، امکان دارد که متفاوت باشد. شما باید زمان خرید بلیط، آن را از آژانس هوایی سوال کنید.
- هزینه فریت هوایی حیوان به صورت کارگو از ارسال حیوان به صورت همراه بهصرفهتر است.
شرایط پذیرش حیوانات خانگی در فرودگاه
- دریافت کد AVIH از دفاتر فروش هنگام خرید بلیط
- تماس با ایستگاه مبدا و آگاهی از شرایط و مشکلات احتمالی
- بیشتر بودن سن حیوانات از ۱۰ هفته و در برخی کشورها ۱۲ هفته
- محدودیت تعداد حیوانات : حداکثر ۲ سگ یا گربه و حداکثر ۱۰ پرنده تزئینی
- حضور در فرودگاه: حداقل ۳ ساعت در پروازهای بینالمللی و حداقل ۲ ساعت در پروازهای خارجی
- مشخص بودن اطلاعات حیوان مانند نام، نشانی و مشخصات صاحب آن بر روی قفس
قفس مناسب حمل حیوان چطور باید باشد؟
- قفس حیوان باید محکم، تمیز دارای قفل و بست باشد.
- زیر چرخ قفس نباید چرخ داشته باشد.
- فضای کافی برای نشستن، ایستادن و گردش حیوان داشته باشد.
- دارای منافذ کافی جهت جریان هوا باشد.
- آب و غذای کافی برای طوب مدت پرواز داشته باشد.
- سه حیوان زیر شش ماهه با وزن حداکثر ۴ کیلو گرم را میتوان در یک قفس قرار داد. اگر وزن یا سن بیشتری داشته باشند، از قفسهای جداگانه برای ارسال آنها استفاده کنید.
- لبهها و گوشههای تیز و برنده نداشته باشد.
- از بستن قلاده به حیوان داخل قفس خودداری کنید.
قوانین ویژه کشورها در حمل حیوانات خانگی
- در کشورهایی مانند امارات متحده عربی، قطر، بحرین و انگلیس به دلیل زیاد بودن حیوانات خانگی، امکان ورود حیوان خانگی از طریق هواپیما وجود ندارد. البته میتوانید آنها را با کارگو ارسال کنید.
- در بعضی از کشورها مثل انگلیس و استرالیا شرایط قرنطینه (پس از ورود حیوانات به کشور) وضع شده است. پس ازحضور در این کشورها، حیوان شما باید مدت مجاز قرنطیه را طی کند.
- در کشور آلمان، گواهی تیتر هاری برخلاف دیگر کشورها، به جای یک سال باید سه سال تاریخ انقضا داشته باشد.
حمل حیوانات خانگی با قطار
حمل حیوان خانگی از طریق قطار امکانپذیر نیست. در واقع شرکتهای ریلی اجازه حمل حیوان زنده در طول سفر را به مسافران نمیدهند.
حمل حیوانات خانگی با اتوبوس
در یک جمله باید بگوییم که تنها راه حمل حیوان خانگی شما از طریق هواپیما است. شرکتهای اتوبوسرانی هم همانند شرکتهای ریلی این امکان را به مسافران نمیدهند.
کلام آخر؛
در این مقاله سعی کردیم به طور جامع به شرایط حمل حیوانات خانگی در سفرهای زمینی و هوایی بپردازیم. چند پیشنهاد برای آسانتر شدن حمل حیوانات در سفر:
- پیشنهاد میشود در سفرهای تابستانه پرواز خود را در شب یا صبح زود رزرو کنید که دمای هوا برای حیوانات خنکتر و ملایمتر باشد. همچنین
- برای حیوان خود اسباب بازی پت خود را در قفس قرار دهید تا استرس جا به جایی و سفر برای او آسانتر شود.
همچنین بهتر است قبل از سفر قوانین و مقررات ایرلاین خود را درمورد حمل حیوانات خانگی بررسی کنید تا دچار مشکل نشوید.
بیشتر بخوانید:
همهچیز درباره سفرهای طولانی با اتوبوس
لیست وسایل مورد نیاز در سفر با اتوبوس
چطور برای سفرهای هوایی طولانی آماده شویم؟
دسته:اتوبوس
نظری ثبت نشده