اگر ساکن تهران هستید یا برای سفر به پایتخت آمدهاید و حوصله نشستن طولانی مدت در ماشین را ندارید، و در عین حال دلتان میخواهد به منطقهای خوش آب و هوا بروید و چند ساعتی را در آنجا سر کنید، این پست را بخوانید. در این پست درباره دریاچههای اطراف تهران نوشتهایم. جاهایی که نشستن در کنار آبش آرامتان میکند و میتواند خیالتان راحت باشد که به اندازه کافی از شلوغی شهر و دود و دمش فاصله دارید.
دریاچه چیتگر
دریاچه چیتگر که با تهران تنها ۳۰ کیلومتر فاصله دارد. جاییست که میتوان قدری از تهران پر از دود فاصله گرفت و به تماشای مرغان دریایی دریاچه نشست. دریاچه چیتگر که بزرگترین دریاچه مصنوعی کشور است از سال ۱۳۹۲ به یکی از قطبهای گردشگری پایتخت بدل شده.
این دریاچه هم خودش قشنگ است و هم حوصله کمتر کسی از بودن در اطرافش سر میرود. قایق سواری و پیست دوچرخه سواری اطراف آن دو نمونه از تفریحات مهیجش است. به اضافه اینکه تفریحات جدیدتری مثل سافاری وحشت، پیست پرش در آسمان، چرخ و فلک، ماشین برقی، سینما هرم هیجان نیز دارد. رستورانها و کافههای زیادی هم اطرافش قرار گرفته. و میتوان دلی از عزا درآورد یا غذا را از خانه برد و زیر آلاچیق های کنار دریاچه خورد.
آدرس: دریاچه مصنوعی چیتگر در شمال پارک جنگلی چیتگر واقع شده و جنوب دریاچه به آزاد راه تهران-کرج و شمال آن به بزرگراه همت و شرق آن به بزرگراه آزادگان میرسد.
دریاچه سد امیرکبیر
دریاچه سد امیرکبیر که به آن سد کرج هم میگویند، در جاده کرج-چالوس در ۴۰ کیلومتری تهران قرار گرفته. اگر بخواهید شمال بروید و عجلهای هم برای رسیدن نداشته باشید میتوانید دقایقی را در اطراف این دریاچه سر کنید. دریاچه سد امیرکبیر که بیشترین آب مصرفی تهران را تامین میکند، طبیعت زیبایی دارد و هوای خنک و تر و تازهاش حسابی حالتان را عوض میکند. به علاوه که این تنها خود دریاچه نیست که دیدنیست و اطرافش هم باغهای میوه و طبیعت سرسبزی قرار گرفته. اینجا یکی از مناطق پررونق پرورش قزل آلا و کپور اطراف تهران هم هست. و تماشای کسانی که در اطرافش مشغول ماهیگیریاند یکی از جذابیتهایش. از تفریحهای رایج در این سد قایق سواری با قایق های بادی، کایت سواری و اسکی روی آب است.
آدرس: کیلومتر ۲۳ جاده کرج- چالوس- تنگه واریان. وقتهایی که هوا خوب است میتوان با قایق به روستای واریان هم که تنها راه ارتباطی به آن همین سد کرج است رفت.
دریاچه تار
از دیگر دریاچههای اطراف تهران دریاچه تار است. این دریاچه در ۳۰ کیلومتری شرق دماوند و ۷۴ کیلومتری تهران واقع شده. تار که آب شیرینی دارد و جزو آثار طبیعی ملی ایران هم به ثبت رسیده، از جمله جاهایی است که ماهی زردک و قزل آلای قرمز به وفور در آن زندگی میکنند. قدیمها اطراف دریاچه پر بود از بوتههای آویشن، اما این روزها آن بوتهها دچار فرسایش شده. و اطراف دریاچه طبیعت چشمنوازی ندارد و بار جذابیتش را خودش به تنهایی به دوش میکشد.
خودش که تماشاییست هیچ، میتوان در آن، تنی به آب زد و اگر وسایل ماهیگیری برده باشید قلاب را هم به امید گرفتن ماهی در آن انداخت. دریاچه تار که به دلیل هوای سرد و کوهستانی دماوند بیشتر مواقع سال یخ میبندد، دریاچه یکه و تنهایی نیست. در نیم ساعتی شرق دریاچه تار، دریاچه دیگری به اسم هویر قرار گرفته که ۱۰ برابر کوچکتر از تار است و بهترین وقت رفتن به این دو دریاچه خرداد.
مسیرهای دسترسی ۱: دماوند، آبادی چنار عربها، جاده معدن، آخر جاده خاکی، دریاچه تار.
مسیر دسترسی ۲: دماوند، جاده فیروزکوه، جاده آسفالته آبادی آرو و ادامه جاده خاکی، از آبادی آرو، پل دلیچای و دهنار که عبور کردید به دریاچه هویر خواهید رسید.
بیشتر بخوانید: جاهای دیدنی اطراف تهران
دریاچه سد لتیان
و اما آخرین مورد در لیست دریاچههای اطراف تهران که قصد نوشتن دربارهاش را داریم، دریاچه سد لتیان است. که در منطقه خوش آب و هوای لواسان که از شهرهای گران قیمت پایتخت است. اگر دلتان بخواهد در یک آخر هفته همه چیز از هوای خوش گرفته تا کباب و ماهیگیری و قایق سواری را یکجا داشته باشید، این دریاچه حرف ندارد. چون بعدش هم میتوان در کوچه باغ های لواسان قدم زد و از هوای تازهاش بهره برد. سد دریاچه لتیان که قبل از انقلاب نامش فرحناز بوده، محلی است که علاوه بر تامین آب تهران، ماهیهای مختلف هم در آن پرورش داده میشود. ایستگاههای قایقرانی و اسکی روی آب هم میتواند خستگی یک هفته کار را از تنتان بشوید.
مسیر دسترسی ۱: از سه راه تهرانپارس و جاده دماوند به سمت جاجرود بروید. و با رسیدن به پل جاجرود، جاده سمت شمال را که موازی با رود جاجرود است ادامه بدهید. بعد از طی حدود ۵ کیلومتر در جاده ای آسفالت به ورودی سد لتیان میرسید.
مسیر دسترسی ۲: میتوانید از شمال شرق تهران و اتوبان بابایی، به گردنه قوچک و بعد به سمت لواسان برانید. از انتهای لواسان بزرگ، جایی که جاده دو بخش میشود، مسیر را به سمت جنوب شرقی، یعنی سمت راستتان ادامه بدهید. این جاده برای دوچرخهسوارها هم جذاب است و در روزهای تعطیل گروههای دوچرخهسواری در آن رکاب می زنند.
بیشتر بخوانید: راهنمای سفر به تهران و تهرانگردی
دسته:جاذبه
۲ نظر
محله بارنگه رود دو راهی چالوس دیزین هم رفتنی است جهت اطلاع
سلام
در عجبم که چرا صدا و سیما اینقدر کم و تقریبا به ندرت مناظر ایران رو نشون میده! تا جایی که میدونم یه برنامه ایران گرد هست که خوب نشون میده ولی خیلی کمه.