بیشتر ما خیابان جمهوری را به شلوغ بودن میشناسیم، با موبایلفروشیهایش و مغازههای بیشمار لوازم خانگی. شناسنامه این خیابان موتوریها و ماشینهایی که در اکثر اوقات در ترافیک روی پل حافظ گیر افتادهاند، هم هستند. در دو سه سال اخیر، پردیس سینمایی چهارسو هم به اینها اضافه شده تا وقتی اسم خیابان حافظ و جمهوری میآید، تصویر در ذهنمان به خوبی شکل بگیرد. ولی داستان کوچهپسکوچههای این نقطه از تهران کمی متفاوت است. خلوت، با خانههایی قدیمی که هنوز در دل یکی از شلوغترین خیابانهای تهران نفس میکشند. بعضیها کهنهکار و بعضی مثل خانه فاموری بازسازی شده و تازهنفس.
خانه تاریخی فاموری کجاست؟
معمولا کسانی که در روز تعطیل میخواهند تهرانگردی کنند، سر از خیابان جمهوری یا خیابانهای اطرافش درمیآورند. اینجا محلهایست که در دلش خانههای قدیمی و ساختمانهایی چند ده سال وجود دارد و بیشتر ما عاشق این ساختمانهاییم؛ شاید به این خاطر که پل ارتباطی ما با گذشتهاند. خانهها، ساختمانها و خیابانهایی که برخلاف بیشتر چیزهای امروزی بیهویت و فاقد اصالت نیستند. خانه فاموری هم یکی از این خانههاست که در سال ۱۳۸۷ توسط صاحب خانه، خانم فاموری، بازسازی شده و برای همین هم اسمش فاموریست.
آدرس خانه فاموری کجاست؟ در خیابان جمهوری، نرسیده به حافظ، بعد از خیابان رم، کوچه گشتاسب، پلاک ۶؛ درست در انتهای کوچه.
بیشتر بخوانید: ۱۴ پیشنهاد برای رفتن به بهترین کافه های تهران
حسوحال گذشته در این خانه موج میزند
خانه فاموری، از خانههای به جا مانده از دوره قاجار است که به ثبت ملی رسیده. در داخل کوچه و درست جلوی خانه میز و نیمکتی برای سیگاریها گذاشتهاند و این به آن معناست که نمیشود در داخل سیگار کشید.
روبهرویمان هم فضایی داخلی قرار دارد برای مواقعی که در حیاط جا نیست و داخل را به بیرون ترجیح میدهند. فضای داخلی مثل آن کافههای کوچکیست که در فیلمهای فرانسوی دیدهایم. از سقف گلدان آویزان است و مبلهای قدیمی هم حس غیرواقعی بودن را بیشتر تشدید میکند.
حیاط و عمارت نقطه قوت اینجا هستند. حیاطی نقلی و خودمانی با حوضی باریک و پرآب در وسط و گلدانهایی در اطراف آن. قطرههای آب فواره به صورتمان میخورد و در گرمای تابستان زندهمان میکند.
این روزها خانه تاریخی فاموری کاربری کافه-رستوران را پیدا کرده و این را میشود در بدو ورود فهمید. همین کاربری هم باعث محبوبیت بیشتر اینجا شده، میزهای کوچک و بزرگی در آن وجود دارد و دلمان از دیدن آن عمارت زیبای دو طبقه غرق لذت میشود.
این خانه آشپزخانه کوچکی هم دارد. در روز دو سه مدل غذای ایرانی آماده میشود؛ غذاهایی مثل لوبیاپلو، زرشکپلو یا قلیه ماهی و برای عصرانه یا شام هم کوکوسبزی، کشک بادمجان و آش ماست در نظر گرفته شده. میتوانیم از شلوغی خیابانهای اطراف به اینجا پناه بیاوریم، اما توصیه ما این است که فقط برای صرف نوشیدنی و چای اینجا را انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید: راهنمای سفر به تهران و تهرانگردی
طبقه بالای اینجا این روزها کاربری اقامتگاه را دارد و در گوشهای از خانه، فروشگاه کوچکی برای خرید ظرفوظروف و شال هم دارد. ما اجازه گشتن در فضای داخلی را نداریم؛ اما از همین بیرون هم که نگاه کنیم همه چیز بینقص است و چیزی کم ندارد.
خانه فاموری همه روزهای هفته به جز شنبهها از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۲ شب باز است و از آن که بیرون بیاییم میتوانیم به خیابانهای اطراف برویم. در همین نزدیکی، خیابان خارک و خیابان نوفل لوشاتو و کوچه لولاگر دیدنی هستند. با کمی پیادهروی و گذشتن از پردیس سینمایی چهارسو هم به خیابان تاریخی پایتخت، یعنی خیابان سی تیر میرسیم؛ خیابانی که خودش یکپا تاریخ زنده تهران است.
دسته:جاذبه
۵ نظر
خانم فاموری از افراد معروف و بااصالت دوره قاجار هستند؟
متاسفانه برخلاف مطلب ذکر شده قیمت غذاها و بخصوص نوشیدنی ها بسیار بالاست. نوشیدنی نعنا با قیمت ۱۸ هزار تومتن معقول بنظر نمی رسد.
متاسفانه کیفیت خوراکی ها بسیاااار پایین بود.
پای سیب از بوی زهم تخم مرغ و سفتی قابل خوردن نبود…
باسلام واحترام خدمت دوستان عزیز ما جمعه ۲۴تیرماه ۱۴۰۱ به این خانه مراجعه کردیم ولی بخاطر رفتار ناشایست پرسنل این خانه آنجا را ترک کردیم حیف اژن خانه با این پرسنل افطوس
ما دیروز اینجا بودیم
همه چی عالی رفتار پرسنل آرامش فضا کیفیت غذا و قیمت ها هم خوب بود