بازار بزرگ تهران کجاست
بازار بزرگ تهران که برخی آن را با نام بازار ۱۵ خرداد نیز میشناسند یکی از مناطق اقتصادی و فرهنگی در پایتخت کشور است که با توجه به معماری خاص و زیبایی که دارد بهعنوان محلی برای حضور گردشگران نیز شناخته میشود.
با حضور در این محل میتوانید در کنار خرید، از دیدن بازارچهها، سراهای مختلف، تیمچهها، رستورانها و انواع مجتمعهای تجاری نیز لذت ببرد، پس با ما در سفر به این بازار پر از شگفتی همراه باشید.
تاریخچه بازار بزرگ تهران
زمانی که از مهمترین مکانهای اقتصادی در ایران حرف میزنیم، بدون شک بازار ۱۵ خرداد اولین موردی است که به ذهن شما میرسد. در خصوص تاریخچه این مکان برخی بر این باور هستند که سنگبنای اولیه آن در دوران صفوی پایهگذاری شده، درحالیکه عدهای اعتقاد دارند بازار بزرگ تهران متعلق به دوره قاجار است.
دلیل چنین ادعاهایی سفرنامه یک جهانگرد انگلیسی به نام توماس هربرت بود که در سفرنامه خود به بازاری اشاره میکند که توسط شاه طهماسب صفوی و در محلی که اکنون بازار ۱۵ خرداد قرار داد، ساخته شده است.
البته نکته مهم این است که در آن زمان ساختار این مکان به شکل روباز بود و بعد از آن به دستور ناصرالدین شاه، بازار را مسقف کردند و مکانهای متعددی همچون بازار امیر، قوام الدوله، نایب السلطنه و معیر در این محل ساخته شد و البته درحالحاضر بخشهای متعددی در این مکان وجود دارد که بسیار جالب توجه هستند.
بازار بزرگ تهران کجاست
این بازار را از نظر اقتصادی قلب تپنده تهران مینامند و اگر قصد دارید تا برای خرید یا گشتوگذار به آنجا بروید، باید بدانید که در منطقه ۱۲ تهران که تقریبا بخش مرکزی شهر محسوب میشود، قرار دارد و با توجه به وسعت بالای بازار که بیش از یک کیلومترمربع است، میتوانید از مسیرهای مختلفی به این مکان برسید.
از طرف شمال به خیابان ۱۵ خرداد راه دارد و جنوب بازار به مولوی میرسد، شرق و غرب این بازار نیز با خیابانهای مصطفی خمینی و خیام احاطه شده و در نظر داشته باشید که ورودیهای مختلف این مکان تاریخی و اقتصادی امکان دسترسی راحتتر را برای بازدیدکنندگان فراهم کرده است.
پیشنهادی: رزرو هتل و بلیط هواپیما | اسنپتریپ
راهنمای خرید از بازار بزرگ تهران
زمانی که در بخشهای مختلف بازار بزرگ قدم میزنید، هر کالایی که قصد خرید آن را دارید در این مکان وسیع پیدا میشود. خریدی با بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت را میتوانید در بازار ۱۵ خرداد تجربه کنید.
البته بهتر است با قسمتهای متنوع این محل بهخوبی آشنایی داشته باشید تا در آخر با دست پر، بازار را ترک کنید. درواقع هر نوع کالایی در بازار تهران بخش مختص به خود را دارد و زمانی که جنس خاصی مد نظر دارید بهتر است نزدیکترین ورودی را برای این کار انتخاب کنید تا در ازدحام جمعیت دچار سردرگمی نشوید.
برای این منظور میتوانید مطابق با راهنمایی که در زیر به آن اشاره میکنیم برای خرید اقدام کنید:
- خرید پارچه: حمام چال، سرای امیرکبیر و بازار عباس آباد بخشهای مناسبی بهمنظور خرید پارچه بهصورت عمده و خرده هستند.
- خرید پوشاک: برای پیداکردن مغازههایی که تنوع بالای پوشاک مردانه و زنانه را در اختیار شما قرار دهند، بهتر است سری به بازار مسگرها، راسته جعفری، کوچه هفت تن و کوچه حمام چال بزنید. البته بازار جعفری برای خرید شال و روسری نیز محل مناسبی خواهد بود.
- خرید لوازم پلاستیکی: بخش شرقی بازار و در محلی نرسیده به بازار سید اسماعیل میتوانید به خرید انواع لوازم پلاستیکی بپردازید.
- خرید لوازم خانگی: ۲ بازار مهم که به فروش لوازم خانگی مشغول هستند شامل چهل تن و سید اسماعیل است.
- خرید چرم: در بازار ۱۵ خرداد میتوانید برای خرید چرم به کوچه سید ولی بروید.
- خرید آجیل و خشکبار: به چهارسوق که قدم بگذارید، کافیاست سراغ سرای دالان دراز را بگیرید تا به آجیل و خشکبارفروشیهای بازار تهران برسید.
- خرید لوازمالتحریر: اطراف مسجد جامع، شمال سرای قزوینیها و از همه مهمتر بازار بینالحرمین بهمنظور خرید انواع و اقسام لوازم تحریر بسیار مناسب هستند.
- خرید طلا و زیورآلات: راسته زرگرها مختص کسانی است که با هدف خرید طلا و زیورآلات وارد بازار بزرگ میشوند.
- خرید عطر و ادکلن: به بازار مسجد جامع که وارد میشوید، میتوانید بهترین عطر و ادکلنها را با قیمت مناسب تهیه کنید.
- عطاریهای بازار: در بخش پله نوروزخان بوی گیاهان دارویی و ادویهجات تازه به مشام شما میرسد و بهترین محل برای خرید این اقلام است.
- خرید جوراب و لباس زیر: کوچه رضایه و مزینی محل خوبی برای خرید انواع نمونههای جوراب و لباس زیر خواهد بود.
- خرید کفش: منوچهرخانی را میتوان محل عرضه انواع مدلهای کفش و صندل دانست.
- خرید فرش: در سرای بوعلی و بخش انتهایی بازار کفاشها میتوانید شاهد فروش بهترین فرشهای دستبافت ایرانی باشید.
- خرید لوازم آرایشی: به بازار مروی که بروید بهترین برندهای لوازم آرایشی را با کیفیتی مطلوب در مغازههای این بخش پیدا میکنید.
- خرید ظروف: وارد تیمچه حاجب الدوله که میشوید، در کنار خرید انواع ظروف و محصولات دکوری، میتوانید لحظاتی را به تماشای معماری زیبای این بخش اختصاص دهید.
رستورانهای بازار بزرگ تهران
بعد از خرید و گشتوگذار در محیط زیبای بازار بزرگ تهران، هیچ چیز به اندازه صرف یک غذای لذیذ و خوشمزه در یکی از رستورانهای معروف این بازار به شما انرژی دوباره نمیبخشد. تعدادی از شناختهشدهترین رستورانهای این محل عبارتاند از:
- شرف الاسلامی: به کاشیکاریهای ورودی این رستوران که توجه کنید به سابقه طولانی آن پی میبرید که بیش از ۸ دهه در این بازار فعالیت میکند و میتوانید از کبابهای لذیذ آن نهایت لذت را ببرید. غذاهای معروف شرف الاسلامی شامل شیشلیک، زرشک پلو و باقالی پلو با ماهیچه است.
- رستوران مسلم: یکی از معروفترین غذاخوریهای سنتی این بازار، مسلم نام دارد که معمولا در تمام ایام سال ازدحام جمعیت را در این بخش شاهد هستیم. تهچینها و خوراکیهای ماهیچه این رستوران باعث شهرت بیشتر آن شده است.
- رستوران خیام: معماری خاص و زیبای این محل اولین چیزی است که در زمان ورود چشم هر بینندهای را به خود جلب میکند. این ساختمان قدمتی ۲۰۰ ساله دارد و لذت صرف یک غذای سنتی در فضایی تاریخی را به شما هدیه میدهد.
- رستوران قدح: طعم دلپذیر کباب اصیل ایرانی را میتوانید در رستوران قدح، واقع در راسته فرش فروشان بازار بزرگ بچشید.
- فلافلی مروی: اگر اهل فست فود باشید این رستوران، ساندویچهای خوشمزهای را سرو میکند.
دیدنیهای اطراف بازار بزرگ تهران
با توجه به اینکه این بازار از مکانهای تاریخی و قدیمی شهر محسوب میشود، در محلی قرار دارد که بسیاری از اماکن تاریخی و دیدنی پایتخت را در خود جای داده است که میتوانید در زمان بازدید از بازار تهران سری هم به آنها بزنید، برخی از این مکانهای دیدنی شامل موارد زیر است:
- کاخ گلستان
- خیابان گردشگری باب همایون
- پارک شهر
مسیرهای دسترسی به بازار ۱۵ خرداد
بهطور کلی وسعت بالای این بازار باعث شده تا مسیرهای متعددی برای دسترسی به آن وجود داشته باشد و شما میتوانید با توجه به منطقهای که قرار دارید یا زمان مورد نظر برای بازدید، از وسایل نقلیه مختلفی همچون مترو، ماشین شخصی، اتوبوس بیآرتی و تاکسی برای رسیدن به بازار بزرگ تهران استفاده کنید.
در هر نقطه از تهران با استفاده از تاکسیهای خطی، لازم است تا به محل گلوبندک برسید، با مترو نیز سوار خط یک شده و در ایستگاههای ۱۵ خرداد، خیام و میدان محمدیه پیاده شوید.
درصورتیکه میخواهید از خطوط بیآرتی خود را به محل بازار برسانید، بهتر است خطوطی را انتخاب کنید که در مسیر خود در ایستگاه گلوبندک توقف دارند. کسانی که با ماشین شخصی به این محدوده میآیند باید به طرح ترافیک توجه داشته باشند.
پاساژهای بازار بزرگ تهران
در کنار انواع بخشهای بازار که با نامهای چهارسوق، تیمچه، گذر و سرا معروف هستند، میتوانید کالاهای مورد نیاز خود را از پاساژهای متنوع این بازار نیز تهیه کنید که معمولا گشتن در آنها برای شما راحتتر خواهد بود. برخی از این پاساژها به شرح زیر است:
پاساژ قائم
۷۰۰ واحد عرضهکننده کالا که در ۶ طبقه مختلف از این پاساژ قرار گرفته است، انواع صنایع دستی و لوازم خانگی، کیف و کفش، طلا، بدلیجات، ساعت و خدمات مربوط به تعمیرات موبایل و کامپیوتر را در اختیار مشتریان قرار میدهد.
درواقع باید این را بدانید که هر بخش از پاساژ قائم به فروش اجناس خاصی اختصاص دارد، بهطوری که وقتی به طبقه ششم این مجتمع میرسید محلی برای دوستداران هنر را در مقابل خود میبینید. چراکه واحدهای تجاری این بخش از پاساژ، به فروش لوازم نقاشی، خطاطی و تابلوهای هنری مشغول هستند.
پاساژ رضا
این مجتمع تجاری که به نام پاساژ کویتیها نیز معروف است، وسعتی برابر با ۱۰ هزار مترمربع دارد و در ۵ طبقه آن میتوانید ۶۰۰ واحد تجاری مختلف را مشاهده کنید. برای خرید انواع بدلیجات، لوازم آرایشی و بهداشتی، پوشاک، کیف و کفش در پاساژ رضا میتوانید به این محل سری بزنید.
پاساژ تجاری چهارسوق
قرارگیری این پاساژ بزرگ در خیابان مسگرها باعث شده تا دسترسی مناسبی به مکانهای مختلفی همچون شمس العماره و تالار الماس داشته باشد. انواع پوشاک زنانه و مردانه را میتوانید در واحدهای تجاری این مجتمع پیدا کنید.
پاساژ دلگشا، ایساتیس و مریم نیز بهعنوان ۳ مرکز تجاری دیگر در بازار بزرگ محسوب میشوند که اجناس متنوعی را با قیمت مناسب در معرض دید مشتریان قرار میدهند و شما میتوانید خریدی لذتبخش را در این مکانها تجربه کنید.
جمعبندی
بازار بزرگ تهران را میتوان یکی از بزرگترین مراکز اقتصادی و فرهنگی کشور دانست که در منطقه ۱۲ تهران واقع شده است. این مکان که قدمتی تاریخی دارد از بخشهای مختلفی تشکیل میشود که هر کدام به فروش و عرضه کالاهای مختلفی مشغول هستند.
سوالات متداول
راههای دسترسی به بازار بزرگ تهران کدام است؟
مسیرهای مختلفی برای برای رسیدن به این بازار وجود دارد، اما بهطور کلی اگر از مترو، و خطوط بیآرتی برای این منظور استفاده میکنید بهتر است تا ایستگاه گلوبندک بیایید.
بازار بزرگ تهران در کجا قرار دارد؟
در منطقه ۱۲ تهران و از سمت خیابان ۱۵ خرداد بازار بزرگ را میتوانید مشاهده کنید که وسعت بسیار بالایی دارد و از سمت جنوب، شرق و غرب به یکی از خیابانهای مولوی، مصطفی خمینی و خیام محدود میشود.
دسته:ایرانگردیسوغات
نظری ثبت نشده