چطور در طبیعت بی‌دردسر کمپ بزنیم؟

تاریخ انتشار : 2 آبان 1395 - تاریخ بروز رسانی : ۲۴ شهریور ۱۴۰۰
چطور در طبیعت بی‌دردسر کمپ بزنیم؟

در این دنیا کارهای زیادی هست که آدم باید یکبار هم که شده انجام‌شان دهد، از شروع یک کسب و کار تازه گرفته تا کوهنوردی. چادر زدن در طبیعت یا کمپینگ هم یکی از آنهاست. کمپ کردن در طبیعت شاید به راحتی ماندن در هتل و مسافرخانه نباشد و بگویید به دردسرش نمی‌ارزد. ولی یک روز یا چند روز در طبیعت گذراندن جدا از اینکه آدم را نمی‌کشد، پر از هیجان است و چیزهای زیادی یادت می‌دهد. آنطور که در کتاب ۱۰۱ کاری که قبل از مرگ باید انجام داد هم به آن اشاره شده. حالا برای کمپ کردن باید چه کار کنیم که بهمان خوش بگذرد و همه چیز بی‌دردسر بگذرد؟

برای سختی‌ها باید آماده شد

اینطوری که اول از همه باید بدانید که خودتان را نه برای ماندن در هتل و یک اقامت بی‌دردسر بلکه برای ماندن در طبیعت دارید آماده می‌کنید. شاید نتوانید دوش بگیرید، جای خوابتان هم تشک گرم و نرمی نخواهد بود. ممکن است غذای حاضری بخورید و اتفاقات غیرمنتظره‌ای برایتان پیش بیاید. کافی است قبل از کمپ کردن اینها را در نظر بگیرید و برایش آماده باشید. در اینصورت نصف راه را رفته‌اید و سفر نه به شما سخت می‌گذرد و نه به بقیه.

محل کمپ قبل از سفر باید مشخص باشد

همه چیز از آب و هوا گرفته تا محلی که می‌خواهید چادرتان را در آن برپا کنید از قبل تعیین شود. پیدا کردن محل کمپ هم کار سختی نیست. می‌شود از آنهایی که تجربه کمپینگ دارند کمک گرفت و در غیر این صورت درباره آن تحقیق کرد. این روزها فعالیت تیم‌های طبیعت‌گردی در فضای مجازی زیاد شده و می‌شود اطلاعات سفر را از آنها بدست آورد. اینکه شما بدانید قرار است در چه شرایطی بمانید و مثلا آن محل حیوانات وحشی دارد یا نه می‌تواند قبل از سفر راهگشا باشد.

  • باید دقت کنید در زمینی مسطح و با کمی ارتفاع چادر بزنید.
  • اگر در جنگل هستید در زیر درختان چادر نزنید که موقع بارندگی چادر خیس‌تر می‌شود.
  • در پاییز و زمستان از رودخانه و دریا فاصله داشته باشید که امکان بالا آمدن آب در طول شب زیاد است.
  • اگر کوه می‌روید در جای امنی قرار بگیرید که از ریزش سنگ‌ریزه دور باشد.

بیشتر بخوانید: ضروری‌ترین لوازم کمپینگ چیست؟

مجهز سفر کنید

همه وسایل مورد نیاز را با خود برد. از تجهیزات هوشمندانه گرفته تا وسایل سفر و آب و هواهای بخصوص. باید در نظر داشته باشید که شب را باید در چادر بگذرانید و غذا را در طبیعت بخورید، بنابراین کاملا مجهز باشید. برای ماندن در چادر باید چادر را بسته به نفرات انتخاب کنید. کیسه خواب و زیرانداز همراه داشته باشید و بسته به آب و هوا لباستان را انتخاب کنید. به اندازه کافی لباس گرم شامل کلاه و بادگیر، جوراب گرم در کوله‌تان داشته باشید و کفش مناسب بپوشید. جعبه کمک‌های اولیه و کرم‌هایی برای دور کردن پشه‌ها که روی بدن مالیده می‌شود و از داروخانه می‌شود خرید و وسایلی مثل چراغ قوه و باتری و قطب‌نما، گاز پیک نیکی و رگولاتور را حتما بردارید. مواد ضدعفونی کننده، دستمال مرطوب و صابون، لیوان و قاشق چنگال، در صورت امکان فلاسک یا کتری همراهتان ببرید. و همه اینها را طوری در کوله بچینید که نیازی نباشد چیزی را دستتان بگیرید. می‌شود تا نزدیکی محل کمپ با ماشین رفت و بعد وسایل ضروری را فقط برداشت.

چادر و خودتان را گرم نگه دارید

باید وسایل مورد نیاز آن مثل سایبان‌ها، محافظ‌ها برای مقابله با وزش باد، پتوی سفری و زیراندازها را بردارید. زیراندازی زیرچادر پهن کنید و بعد چادر را روی آن علم کنید تا هم از ناهمواری‌ها تا حدی کم کند و هم جلوی سرما را بگیرد. با کلاه در کیسه خواب بخوابید و حتما جوراب گرم و پشمی بپوشید. فقط وسایل ضروری را از کوله‌تان درآورید و اگر هوا خیلی سرد بود با کشیدن یک نایلون روی کقش‌ها با کفش داخل چادر بخوابید که صبح کفش‌هایتان یخ نزده باشد. چادر را آنقدر گرم نکنید که بدنتان عرق کند.

karnaval2-1

آتش روشن کنید

آتش روشن کردن در کمپینگ نکته مهمی است. چراکه امنیتتان را تامین و حیوانات احتمالی را دور می‌کند. کنار آتش می‌توانید بنشینید و اوقات خوشی را بگذرانید و غذایتان را رویش درست کنید و گرم شوید. برای درست کردن آتش فندک‌های اتمی بهترین وسیله است. و جدا از آن ژل آتش‌زنه هم باید همراه داشت که در هر شرایط آب و هوایی به کار می‌آید. چوب‌های خشک را از پای درختان جمع کنید و اگر خیس هم بودند آتش زنه می‌تواند کمک کند. چوب‌هایی که صمغ درختان رویش است بهتر در هوای مرطوب جرقه می‌زنند. چوب‌های تنومندتر را در زیر قرار دهید و بعد چوب‌های خشک و برگ را رویش بریزید. و اگر توانستید دورش سنگ بچینید و بدین ترتیب مخروطی درست کنید. وقتی که آتش‌تان خوب گرفت، چندتا گیاه یا چوب سرزنده و سبزتر هم به آتش اضافه کنید. این چوب‌ها با درجه حرارت کمتری می‌سوزند، ولی برای مدت بیشتری باقی می‌مانند.

غذای مناسب ببرید

نوع غذا در کمپینگ نکته‌ای است که نباید از آن غافل شد. اهل فن می‌گویند باید در اینطور مواقع غذایی با خود برد که نیاز به پخت و پز طولانی نداشته باشد، راحت و سریع درست شود، خراب نشود، و در عین حال مقوی باشد. بردن دانه‌های مقوی مثل بادام و پسته، کنسرو یا مواد غذایی مثل سیب‌زمینی و بادمجان که روی آتش سریع عمل می‌آیند فکر خوبی است.

بیشتر بخوانید: برای جنگل نوردی چه کارهایی لازم است؟

دسته:مهارتهای سفر

مطالب مرتبط :

هزینه اضافه بار

هزینه اضافه بار: هر آنچه که باید در مورد میزان بار مجاز در سفر بدانید

10 دی 1403
بهترین مقصد سفرهای خارجی

بهترین مقاصد سفر خارجی برای ایرانیان

19 شهریور 1403

نظری ثبت نشده

ارسال پاسخ

نسخه وب اپلیکیشن اسنپ‌تریپ

برای مشاهده نسخه وب اپلیکیشن اسنپ‌تریپ کیوآر کد زیر را با موبایل خود اسکن کنید.

ثبت نام

با ثبت نام در اسنپ تریپ! علاوه بر استفاده از خدمات گوناگون، از پیشنهادات ویژه اعضا مطلع خواهید شد.

بازگشت

ثبت نام شما با موفقیت کامل شد